Rivieren en Dichterswijk
Afgerond project: SamenLoop Rivierenwijk
Afgerond project: SamenLoop Rivierenwijk

Gezellig en gezond samen met wijkbewoners en zorgverleners op pad? Dat kan! Iedere eerste donderdag van de maand verzamelen mensen zich bij buurthuis De Nieuwe Jutter om samen met een huisarts, fysiotherapeut en bijvoorbeeld een diëtist een wandeling te maken door de wijk, een SamenLoop. ‘Practice what you preach’ is de gedachte achter dit initiatief. Zorgverleners vertellen hun patiënten vaak over het belang van meer bewegen, maar sommige mensen vinden het lastig of te duur om naar een sportclub te gaan. De SamenLoop is een mooie manier om mensen die wel willen bewegen, maar niet goed weten hoe of waar ze moeten beginnen, bij elkaar te brengen. Tijdens het wandelen komen mensen met andere wandelaars in contact en kunnen afspreken om vaker samen te gaan bewegen.

Om gemotiveerde mensen te ondersteunen vaker te gaan bewegen, lopen er ook regelmatig mensen mee vanuit Harten voor Sport en Doenja Dienstverlening. Zij kunnen op maat adviseren over sport en beweging. Het gaat dit jaar nog om een pilot. Als de proef succesvol blijkt, wordt er in 2018 mogelijk ook gestart met een SamenLoop voor Dichterswijk. Natuurlijk zijn deze bewoners ook nu al welkom om zich aan te sluiten.

Er zijn twee wandelgroepen: één groep wandelt 20 minuten en een andere groep is drie kwartier onderweg. Met beide groepen lopen zorgverleners mee. Tot en met oktober vindt elke eerste donderdag van de maand een SamenLoop plaats.

Verzamelen om 17.30 uur bij de Nieuwe Jutter.
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.
Tot ziens op de SamenLoop Rivierenwijk!