Rivieren en Dichterswijk
Afgerond project: Beweegprogramma Op Maat voor COPD of Diabetes
Afgerond project: Beweegprogramma Op Maat voor COPD of Diabetes

Voor alle patiënten met COPD of Diabetes Mellitus is een speciaal beweegprogramma ontwikkeld. Doel is de kwaliteit van leven te vergroten en contact met lotgenoten mogelijk te maken. Bij het opstellen van het oefenprogramma wordt rekening gehouden met persoonlijke klachten. Het programma is geschikt om in groepsverband te doen, maar is hierdoor toch geheel op maat. Door in groepsverband te trainen, komt de patiënt in contact met andere mensen uit de wijk met dezelfde ziekte en klachten. Het beweegprogramma duurt gemiddeld drie maanden en wordt in veel gevallen vergoed. Na afronding van het Beweegprogramma Op Maat kan een patiënt doorgaan met ‘onderhoudstherapie’ of via de beweegmakelaar begeleid worden naar een reguliere sport of vorm van bewegen.